Happy & healthy met uw smartphone

5 zorgzame apps

Een psycholoog, diëtist, personal trainer en life coach 24/7 binnen handbereik? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. Hardloopapps, calorieënmeters en stappentellers zijn op menige smartphone te vinden. Dagelijks komen er nieuwe online tools bij en daar zitten soms wel heel bijzondere tussen. Kende u deze al?

Meisje kijkt op haar mobiel
1. Happify: train uzelf gelukkig

Onderzoek wijst uit dat gelukkige mensen gezonder zijn. Net als spierkracht is geluk te trainen. Deze theorie, die door wetenschappers over de hele wereld wordt beaamd, vormt de basis voor Happify.

Ofer Leidner, de man achter Happify, creëerde een praktische app waarmee u door middel van simpele spelletjes en opdrachten werkt aan een positievere instelling, hetgeen weer bijdraagt aan uw geluksgevoel. De app heeft lovende kritieken gekregen van onder andere The New York Times en Forbes. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

  
2. SleepBot: uitgerust wakker worden

Genoeg slaap is essentieel voor uw gezondheid. ’s Nachts laadt u weer op, verwerkt u wat er die dag is gebeurd en reset u uw lichaam en brein voor de volgende dag. Inzicht in uw slaapritme helpt u om uw nachtrust optimaal te benutten.

SleepBot is meer dan een slimme wekker. Deze app registreert namelijk de bewegingen die u maakt tijdens het slapen en brengt zo uw slaapritme in kaart. SleepBot wekt u vervolgens wanneer u in uw lichte slaap zit, hét moment om uitgerust, ontspannen en fris wakker te worden.

  
3. Lumosity – braintraining op maat

Bent u van nature vergeetachtig, vindt u het lastig om u te concentreren of wilt u uw hersencapaciteit optimaal benutten? Er zijn veel apps die uw brein op een speelse manier trainen. Lumosity gaat echter een stapje verder en traint uw hersenen daar waar het voor u nodig is. Of dat nu is op het gebied van geheugen, rekenen, inzicht of logica. Slechts tien minuten per dag is al voldoende en na drie tot vijf weken merkt u al resultaat.

  
4. The Walk: van wandeling tot spannend avontuur

Bent u het type dat liever op de bank kruipt met een spannend boek dan te gaan sporten? Dan is The Walk misschien iets voor u. The Walk is een unieke stappenteller die een flinke dosis spanning en uitdaging toevoegt aan uw dagelijkse wandeling. U loopt namelijk letterlijk door een verhaal!

In The Walk staat de wereld op het punt te vergaan. Om te overleven, moet u een flinke afstand afleggen om een pakket te bezorgen dat de wereld zal redden. Durft u de uitdaging aan? Download The Walk en begin met wandelen!

  
5. E-nummer vrij: weet wat u eet

Aspartaam, sodium sulfiet en zwaveldioxide, voorbeelden van E-nummers die vrijwel elke voedingsdeskundige u afraadt. E-nummers hebben een slechte naam. Is dit altijd terecht?

Nee! Niet alle e-nummers zijn ongezond. Deze app vertelt u door middel van een overzichtelijk kleurschema precies welke e-nummers passen bij een gezonde levensstijl (groen), welke nummers minder goed voor u zijn (oranje) en welke nummers ronduit slecht voor u zijn (rood). Met deze app begrijpt u de vaak ingewikkelde verpakkingen in de supermarkt een stuk beter.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.