Aanvullende zorgverzekering voor jongeren en studenten

Het leven is al duur genoeg, dus betaal je het liefst zo weinig mogelijk voor je verzekeringen. Maar kies wel verstandig, anders ben je straks juist duurder uit.

Studenten in de bibliotheek aan het studeren

Als je bijvoorbeeld een wereldreiziger bent, voldoet de basisverzekering in 2017 niet meer. Verder heb je misschien regelmatig behoefte aan fysiotherapie of wil je graag dat anticonceptie wordt vergoed. En wist je trouwens dat veel jongeren in aanmerking komen voor een toeslag van de overheid?

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je geen chronische aandoening? Dan vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie. Heb je wel een chronische aandoening? Dan moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten. Alle verdere behandelingen worden wel vergoed. Overigens geldt dit niet per kalenderjaar, maar per aandoening.

Heb je geen chronische aandoening maar wel regelmatig behoefte aan fysiotherapie? Ook dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten met een goede dekking hiervoor.

Anticonceptie

Anticonceptie zoals de pil of het spiraaltje zitten tot je 21ste in het basispakket. Maar als je ouder bent, krijg je anticonceptie niet langer vergoed. Wil je dat toch? Dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

Zorg in het buitenland

Als je binnen de Europese Unie naar de dokter of het ziekenhuis moet, worden de kosten meestal vergoed door de basisverzekering. Maar buiten Europa dekt de basisverzekering vanaf 2017 de zorgkosten in principe niet meer. Reis je regelmatig naar andere werelddelen? Dan is het verstandig om het risico te verzekeren via een aanvullende verzekering of via je reisverzekering.

Inentingen

Moet je worden ingeënt om gezondheidsrisico's op je bestemming te voorkomen? Houd er dan rekening mee dat vaccinaties niet door de basisverzekering worden vergoed, maar deel uitmaken van aanvullende pakketten. Let ook hier goed op: lang niet elke aanvullende zorgverzekering vergoedt vaccinaties! 

Reisverzekering

Heb je specifieke wensen over de vergoeding van eventuele zorgkosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je off piste gaat skiën of snowboarden? Dan voldoet een aanvullende zorgverzekering vaak niet. In dat geval kun je het beste een aanvullende module zorg afsluiten bij je reisverzekering. In veel gevallen kun je dan ook je eigen risico voor kosten in het buitenland declareren!

Vraag zorgtoeslag aan

Als je geen hoog inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een maandelijkse toeslag die je kunt aanvragen bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst lees je er meer over en kun je de toeslag direct aanvragen.

Informatie zorgtoeslag 2017

De beste zorgverzekering

Heb je hulp nodig om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.