Aanvullende zorgverzekering voor singles en stellen zonder kinderen

De eisen die singles en stellen zonder kinderen aan een aanvullende zorgverzekering stellen, zien er anders uit dan die van gezinnen met kinderen of een kinderwens.

Stel in de herfst

Heeft u geen chronische aandoening maar wel regelmatig behoefte aan fysiotherapie? Ook dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten met een goede dekking hiervoor.

Zorg in het buitenland

Als u binnen de Europese Unie naar de dokter of het ziekenhuis moet, worden de kosten meestal vergoed door de basisverzekering. Maar buiten Europa dekt de basisverzekering vanaf 2017 de zorgkosten in principe niet meer. Reist u veel naar andere werelddelen? Dan is het verstandig om het risico te verzekeren via een aanvullende verzekering of via uw reisverzekering.

Inentingen

Moet u worden ingeënt om gezondheidsrisico's op uw bestemming te voorkomen? Houd er dan rekening mee dat vaccinaties niet door de basisverzekering worden vergoed, maar deel uitmaken van aanvullende pakketten. Let ook hier goed op: lang niet elke aanvullende zorgverzekering vergoedt vaccinaties!

Reisverzekering

Heeft u specifieke wensen over de vergoeding van eventuele zorgkosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat u off piste gaat skiën of snowboarden? Dan voldoet een aanvullende zorgverzekering vaak niet. In dat geval kunt u het beste een aanvullende module zorg afsluiten bij uw reisverzekering. In veel gevallen kunt u dan ook uw eigen risico voor kosten in het buitenland declareren!

De beste zorgverzekering

Heeft u hulp nodig om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.