Camper- en caravanverzekering: waar moet u op letten?

Een camper moet tenminste verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Wie meer zekerheid wil, kiest voor een casco-dekking met inboedelverzekering, zodat ook de huisraad is gedekt, evenals stormschade, inbraak en vandalisme. Wilt u alle risico's afdekken? Neem dan een all riskverzekering.

Witte camper op de weg

De WA-verzekeringspremie is afhankelijk van het gewicht van de camper. De hoogte van de premies met cascodekkingen zijn ook afhankelijk van de waarde van uw camper of caravan. Een WA-verzekering voor een camper van 2.800 kilo kost ongeveer € 85 per jaar, een all riskverzekering voor dezelfde camper -met een waarde van € 25.000- zo'n € 450.

Let bij het afsluiten van een camper- of caravanverzekering goed op de volgende zaken:

  • De hoogte van het eigen risico.
  • Het maximaal aantal dagen dat u aaneengesloten in het buitenland mag verblijven.
  • Het maximaal aantal kilometers per jaar.
  • Het dekkingsgebied: alleen Europa of ook andere landen?
  • Bij een inboedelverzekering: de maximale vergoeding.
  • Bij een all risk-verzekering: tot welke leeftijd wordt de nieuwwaarde vergoed?

Meer informatie

Heeft u vragen over de verzekering van uw camper of caravan? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.