De mooiste herinneringen in beeld

Eenmaal thuisgekomen van uw vakantie blijven er drie dingen over: de herinneringen, de souvenirs en natuurlijk de foto’s. U hoeft zeker geen topfotograaf te zijn om vrienden en familieleden te imponeren met prachtige vakantiefoto’s. Met deze tips komt u al een heel eind.

Stel dat naar foto in camera kijkt

Het juiste tijdstip

Het tijdstip waarop u een foto maakt, bepaalt voor een groot deel het resultaat. Midden op de dag is het licht op zijn hardst, waardoor u donkere schaduwen krijgt en kleuren flets uitvallen. Dan maar niet fotograferen? Natuurlijk niet! Probeer op het midden van de dag zoveel mogelijk met uw rug naar de zon te fotograferen of fotografeer waar mogelijk vanuit een schaduwplekje. U zult merken dat uw foto’s levendiger zijn.

Fotografen weten dat het gouden of magische uur het beste tijdstip is voor het maken van een prachtige foto. Met het gouden uur wordt het eerste en het laatste uur zonlicht van de dag bedoeld. Wanneer dit precies is? Dit hoeft u niet zelf uit te vinden. Op www.golden-hour.com checkt u eenvoudig het perfecte fotografietijdstip, waar u ook bent.

Nieuw perspectief

Veel mensen maken alle foto’s op dezelfde manier: een liggende foto met het onderwerp recht in het midden. Neem eens een andere positie in voor meer afwisseling. Zak bijvoorbeeld door uw knieën voor een kikkerperspectief. Hierbij bevindt het onderwerp zich hoger dan uzelf. Of leg uw camera op de grond. Bloemen zijn ineens imposant en de wereld ziet er totaal anders uit. Ook van bovenaf fotograferen, het zogenaamde vogelperspectief, geeft uw foto iets verrassends.

Daag uzelf uit

Een originele manier om met een bijzondere fotoreeks thuis te komen, is door te kiezen voor een bepaald thema. Maak eens een kleurreeks, door bijvoorbeeld alles met de kleur bordeauxrood te fotograferen. U zult verrast zijn door het resultaat. Ook een leuk idee is om op vastgelegde tijdstippen te fotograferen. Maak elke dag om exact 09.00 uur, om 14.00 uur en om 19.00 uur een foto. Hierdoor legt u ineens totaal andere taferelen en onderwerpen vast.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.