Do's & don'ts in Brazilië

Straat in brazilië

Het land van de carnaval is een prachtige bestemming voor de Olympische Spelen en Paralympics van 2016. De vriendelijke mensen, het exotische weer en de ontspannen levensinstelling, maken het bezoeken van een sportevenement nóg leuker.

Zorg wel dat u op de hoogte bent van mogelijke risico’s. Hier vindt u de belangrijkte do’s en dont’s.

DO DON'T
Maak kopieën van al uw documenten, van uw paspoort en rijbewijs tot uw creditcard en verzekeringspassen. Geef uw creditcard nooit zomaar af, bijvoorbeeld als u wilt betalen in een restaurant. Loop altijd mee, zodat uw creditcard niet uit uw zicht verdwijnt.
Zakkenrollers pikken toeristen er zo uit. Zorg ervoor dat u er uitziet als een local, dus met shorts en slippers, maar zonder een grote, dure camera en stadskaart. Vasthouden aan het Hollandse tempo. De Brazilianen zien wel hoe de dag verloopt en daar hoort een strak tijdschema niet bij.
Huurt u een auto? Houd autoramen dicht en de deuren op slot. Neemt u een taxi? Kies dan altijd voor een officiële! In het donker met het openbaar vervoer reizen of stoppen met uw auto. Zelfs bij rood licht wordt er voorzichtig doorgereden in verband met overvallen.
Draag een money belt onder uw kleding en een kleine hoeveelheid geld in een portemonnee. Dit kunt u tijdens een eventuele overval af geven. Draag geen opvallende dure juwelen, horloge of handtas. Ook accessoires die duur lijken, zijn geen aanrader. U kunt zich flink bezeren als een dief met slechte kennis een goedkope bijoux van uw keel rukt.
Vraag de locals om hulp en advies. Ze helpen u maar al te graag. Het is niet vreemd als u door een gastvrije Braziliaan in de watten wordt gelegd. Er zijn drie hoofdthema’s die u niet te kritisch moet bespreken: de staat, religie en voetbal. Dit kan in het verkeerde keelgat schieten.
Proef, voel en ervaar de rijke cultuur van het land. U wilt de geweldige keuken en de liefdevolle mensen echt niet missen. Laat uw drankje nooit 'onbeheerd' achter en neem geen flesjes aan die al geopend zijn. Drugs zijn een grootschalig probleem in Brazilië.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.