Duiken tijdens de vakantie en uw reisverzekering

Veel Nederlanders hebben de schitterende onderwaterwerelden ontdekt die op met name tropische en subtropische bestemming te bewonderen zijn. Snorkelen is een leuke eerste kennismaking, maar wie wordt gegrepen door de onderwaterpracht, wil al snel echt duiken.

Duiker bij koraalrif

Duiken is echter niet standaard meeverzekerd op uw reisverzekering. Duiken is een sport met een zeker risico en daarom moet u een aparte dekking voor onderwatersport afsluiten. Helaas geldt ook hier weer: zoveel verzekeringen, zoveel dekkingen. Bedenk daarom van tevoren goed wat u wel en niet gaat doen (bijvoorbeeld grotduiken, wrakduiken), hoe diep u wilt duiken en of u duikmaterialen en eventuele reddings- en repatriëringkosten wilt meeverzekeren.

Duikbrevet

Sommige verzekeraars stellen daarnaast als voorwaarde dat u uw duikbrevet hebt gehaald. U kunt er voor kiezen om dit in Nederland te doen, bijvoorbeeld via een duikvereniging of een -commerciële- duikschool. U weet dan zeker dat u goed begeleid wordt en dat u zich de benodigde vaardigheden goed eigen maakt. Een ander voordeel is dat er geen sprake is van een taalbarrière.

Ook in het buitenland kunt u over het algemeen uitstekend terecht voor een betrouwbare duikopleiding. Het voordeel daarvan is, dat u in de meeste gevallen uw ervaring al snel opdoet in tropisch natuurwater in plaats van het veel grauwere buitenwater in Nederland.

Omdat er internationale afspraken zijn, is het duikbrevet dat u in Thailand of Egypte haalt in principe niet anders dan in Nederland. Mocht u uw duikbrevet in het buitenland willen halen, vraag dan voor alle zekerheid wel naar de diploma’s van uw instructeur.

Meer informatie

Gaat u duiken en wilt u er zeker van zijn dat uw aanvullende reisverzekering perfect aansluit bij uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.