Dure barbecue apart verzekeren

We zitten volop in het barbecue-seizoen. Menige zwoele zomeravond wordt extra feestelijk als de kooltjes worden aangestoken en de heerlijke geuren van gegrilde groenten, vlees en vis je tegemoet komen.

Bbq in een buiten keuken

Nederland is al lang een echt barbecue-land en in de afgelopen jaren zijn we steeds professioneler geworden. Namen we vroeger nog genoegen met een barbecue van een paar tientjes, tegenwoordig sieren dure Weber en Green Eggs (de barbecue der barbecues) menige achtertuin.

Inboedelverzekering keert niet uit

Wat bijna niemand zich realiseert, is dat zo’n dure barbecue meestal niet is verzekerd binnen de inboedelverzekering. Hoewel deze wel schade aan of diefstal van tuinmeubilair vergoedt, vallen andere zaken er meestal niet onder.

Dat is onlangs bevestigd door het Kifid, het klachteninstituut voor financiële zaken. Een consument bij wie twee Green Eggs uit de tuin waren gestolen, wilde de schade (bijna € 3.000) verhalen op zijn inboedelverzekering. Van de verzekeraar kreeg hij echter nul op het rekwest. Boos legde hij de zaak voor aan het Kifid, dat de verzekeraar in het gelijkstelde omdat een barbecue geen tuinmeubel is.

Wat is wijsheid?

Dure barbecues zijn erg gewild onder dieven. Pas dus goed op en stal uw barbecue bij voorkeur achter slot en grendel. Opbergen is echter niet verstandig als u ‘m net heeft gebruikt omdat dit brandgevaar met zich meebrengt.

Als u wilt dat ook uw dure barbecue is verzekerd tegen diefstal, moet u er een aparte (kostbaarheden)verzekering voor afsluiten. De premie hiervan hoeft niet hoog te zijn, zeker als u de verzekering afsluit binnen uw lopende pakket.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het verzekeren van kostbare spullen buitenshuis? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.