Eigen wensen inventariseren

De eerste stap in het proces om de juiste zorgverzekering te kiezen, is het inventariseren van de eigen wensen. “Onze adviseur heeft daar een handige tool voor, de ZorgMeter”, vertellen Tom en Monique. “Bij het invullen ervan kun je aangeven hoe belangrijk je bepaalde zorg vindt. Denk daarbij aan zaken zoals brillen en lenzen, medicijnen, anticonceptie, fysiotherapie en geneeskundige hulp in het buitenland.”

Zorgmeter

“Wat ons opviel, is dat onze zorgbehoefte best wel van elkaar verschilt”, zegt Tom. “Voor Monique is anticonceptie belangrijk, terwijl dat voor mij eigenlijk geen rol speelt. En omdat ze lenzen draagt, scoort dat punt bij haar ook hoog. Orthodontie voor de kinderen vinden we allebei belangrijk, maar daarvoor hoeft maar één van ons beiden zich te verzekeren.“

“Aan alternatieve geneeswijzen hebben we geen behoefte, evenmin als aan orthodontie voor volwassenen. Zolang de gewone tandartskosten maar goed zijn verzekerd.”

Conclusie

Door tien minuten te investeren en de ZorgMeter in te vullen, hebben Tom en Monique snel en eenvoudig inzicht gekregen in hun zorgbehoefte. “Het was echt niet ingewikkeld en het grote voordeel is dat we nu ook veel beter verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken.”

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.