Fiets op vakantie: wat is verzekerd?

Nederland is en blijft een fietsland pur sang. Met zo’n kleine 23 miljoen fietsen bezit elke Nederlander gemiddeld 1,3 fiets. Ook op reis gaat de fiets steeds vaker mee. Maar wat als uw dure racefiets, mountainbike of e-bike schade oploopt tijdens de autorit? Bent u dan wel verzekerd?

Auto met fietsendrager

Dat ligt aan de situatie én aan de verzekeringen die u heeft afgesloten. In dit artikel staan we stil bij de meest voorkomende schadegevallen die onderweg kunnen plaatsvinden.

Reisverzekering

In vrijwel alle gevallen kunt u gelukkig wel een beroep doen op uw reisverzekering als uw fiets beschadigd raakt of wordt gestolen. Houd er echter rekening mee dat er voor een standaard reisverzekering een maximale schadevergoeding geldt. Deze bedraagt meestal een paar honderd euro. Heeft u een dure fiets, dan is het verstandig om een aanvullende reisverzekering af te sluiten of een aparte fietsverzekering te overwegen.

Fietsverzekering

Uiteraard is een specifieke fietsverzekering een prima manier om uw risico’s zo goed mogelijk af te dekken. De betere fietsverzekeringen vergoeden 100% van de aankoopwaarde van uw fiets bij diefstal wereldwijd en bieden daarnaast juridische bijstand in geheel Europa. In sommige gevallen kunt u ook terugvallen op een pechhulpservice in Nederland en krijgt u een vervangende fiets als de reparatie niet direct kan worden verricht.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of overweegt u om een fietsverzekering af te sluiten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag en adviseren u desgewenst over de fietsverzekering die het beste aansluit bij uw wensen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.