Geen zorgen over zorgkosten in het buitenland

Natuurlijk gaat u er niet van uit dat het u overkomt, maar stel dat u tijdens uw vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. Bent u dan wel goed verzekerd in het buitenland?

Ziekenhuis in het buitenland

Spoedeisende hulp in het buitenland wordt vergoed door uw basis zorgverzekering. Maar let op: voor de vergoedingen gelden de Nederlandse tarieven. Dat kan leiden tot onaangename verrassingen. In landen als Amerika en Zwitserland, maar ook in Gambia en Brazilië, zijn zorgkosten namelijk veel hoger dan in Nederland. Heeft u medische hulp nodig, dan draait u al snel op voor een deel van de kosten. 

Wat dekt de zorgverzekering?

Om dit te voorkomen, kunt u zich aanvullend verzekeren. Zorgverzekeringen lopen echter meestal van 1 januari tot en met 31 december. Bij veel verzekeraars is het daardoor niet mogelijk om kort voor vertrek alsnog een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Heeft u wel een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Controleer dan of de voorwaarden echt voldoen aan uw wensen. Is dit niet het geval, dan moet u een andere oplossing zoeken.

Zorgkosten en reisverzekering

Dat kan door medische kosten mee te verzekeren in uw reisverzekering. Met een reisverzekering verzekert u tevens uw waardevolle spullen. De voorwaarden kunnen wel per verzekeraar enorm verschillen. Uw adviseur kan u niet alleen vertellen of uw reisverzekering voldoet, maar bekijkt ook direct of u niet oververzekerd bent.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.