Goed voorbereid op weg naar uw vakantiebestemming

Gaat u deze zomer met de auto op weg naar uw vakantiebestemming? Zorg er dan voor dat u veilig vertrekt. U wilt immers ontspannen kunnen genieten van uw vrije dagen. Een goede voorbereiding is dan het halve werk. Om u alvast op weg helpen, hebben wij de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Meisje met hond op vakantie in de auto

Uw auto op orde

Zorg er allereerst voor dat uw auto tiptop in orde is. U gaat immers heel wat kilometers maken en wilt geen tijd verspillen door pech. Controleer daarom in elk geval uw banden, motorolie en koelvloeistof.

Nog beter is het om de auto even door uw garage te laten controleren. De meeste garagebedrijven bieden voor een schappelijke prijs de zogenaamde vakantiebeurt aan. Bij zo’n servicebeurt worden de belangrijkste onderhoudsaspecten van uw auto goed gecontroleerd, zodat u met een optimale zekerheid achter het stuur stapt.

Voorkom fileleed

Gaat u in het hoogseizoen op vakantie? Raadpleeg dan voor vertrek de informatie die wij hebben verzameld over vakantiedrukte op de Europese wegen tijdens het zomerseizoen. Door slim rekening te houden met de verkeersverwachtingen, kunt u lange files en onvoorzien oponthoud tot een minimum beperken.

Files mijden in Europa

Huis veilig achterlaten

Niets is zo vervelend als na een heerlijke vakantie thuiskomen in een huis waarin is ingebroken. Inbrekers slaan in de zomer vaak hun slag, omdat ze zien dat huizen langere tijd onbewoond zijn. Doordat de gordijnen dagenlang gesloten zijn, bijvoorbeeld. Of door een uitpuilende brievenbus.

Maar ook enthousiaste meldingen op social media zoals Facebook en Twitter kunnen inbrekers op een idee brengen. Wees dus voorzichtig met wat u deelt. Niet alleen voordat u met vakantie gaat, maar zeker ook tijdens uw reis!

Checklist Huis veilig achterlaten

Veilig op weg

Speciaal voor iedereen die straks in de auto stapt om op weg te gaan naar zijn vakantiebestemming, hebben wij een praktische checklist opgesteld. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en optimaal voorbereid op weg gaat.

Checklist Veilig op weg

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.