Groen verbouwen? Kijk verder dan alleen uw hypotheek

Extra hypotheek voor een groene verbouwing is nog niet de standaard in Nederland. Gelukkig kunt u ook op andere manieren geld lenen om uw huis te verduurzamen.

Zonnepanelen op het dak

Wettelijk is het mogelijk om maximaal 106% van de waarde van een woning met een hypotheek te lenen als het extra geld wordt gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt echter dat 7 van de 31 onderzochte geldverstrekkers weigert om de hypotheeksom te verhogen.

Ook blijkt dat 9 van de onderzochte banken een hogere rente rekenen over een dergelijke lening. Deze kan wel oplopen tot meer dan 0,5%. Daardoor zijn consumenten aanzienlijk duurder uit.

Andere mogelijkheden

Gelukkig zijn er banken waar u wel gewoon terecht kunt voor een duurzaamheidslening. Daarnaast heeft u nog andere mogelijkheden om geld te lenen. Wij zetten ze kort voor u op een rij

Wat levert het op?

We blijven Nederlanders. Dus willen we wel weten wat investeren in groene maatregelen oplevert. In samenwerking met HomeQgo biedt hypotheekverstrekker bijBouwe hiervoor een online energiescan aan.

Online EnergieScan

Meer informatie

Heeft u een vraag over uw hypotheek of andere financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning? Wij helpen u graag verder. Stuur ons gerust een e-mail of bel ons voor een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.