Haal nóg meer uit uw auto met een rijvaardigheidscursus

Vroeger heette het een slipcursus of ‘een baantje boenen’. Tegenwoordig noemen we het een rijvaardigheidscursus. Maakt u zich geen zorgen over die ‘saaie’ naam. Het slippen op een droge en natte baan vormt nog steeds het belangrijkste onderdeel! Een leuke manier om nóg meer uit uw auto te halen. En: het kan u ook flink schelen in uw portemonnee!

Auto rijdt door een plas met water

Tijdens een rijvaardigheidscursus leert u bovenal efficiënter en effectiever met uw auto om te gaan. Dit levert niet alleen een leuke dag op, maar ook daadwerkelijke skills in gevaarlijke situaties én de mogelijkheid om economischer te rijden. Om u hier optimaal van te laten profiteren, volgt u de cursus meestal in uw eigen auto. De meeste scholen die dergelijke cursusdagen aanbieden zorgen voor een aanvullende verzekering bij schade. Maar dit zijn zij niet verplicht, informeer hier dus vooraf naar.

Rijdt u in een leaseauto? Informeer dan vooraf of u aan een rijvaardigheidscursus mag deelnemen met uw leaseauto. Niets is vervelender dan te ontdekken dat de verzekering niet uitkeert als u schade hebt gereden. Om over de kosten nog maar te zwijgen…

Cursus = korting

Voor sommige bestuurders kan het volgen van een rijvaardigheidscursus keiharde euro’s opleveren. Dat geldt bijvoorbeeld voor beginners. Omdat zij weinig ervaring hebben, vinden verzekeraars dat zij meer risico lopen. Daarom betalen zij vrijwel altijd meer premie dan ervaren bestuurders.

Om de autoverzekering toch minder duur te maken, geven sommige verzekeraars een korting aan deze doelgroep zodra zij een zogenaamde Trials cursus hebben gevolgd. Zeker interessant en het loont snel!

Efficiënt rijden loont

Dat beter rijden echt doorwerkt in de portemonnee, blijkt uit de nieuwste trend: ‘motormanagement’. Hierbij rijdt u met een kastje in uw auto, dat feilloos bijhoudt hoe zuinig, veilig en snel u rijdt. Door middel van een puntensysteem kan worden afgelezen hoe u rijdt. Zo krijgt u punten voor wel of niet filerijden, gelijkmatig of hard remmen of wel en niet zuinig rijden.

Deze punten betalen zich uit in verschillende voordelen, zoals goedkoper tanken en tot 25 procent korting op uw autopremie. Hoewel nog maar enkele verzekeraars hiermee werken, lijkt het wel het beeld van de toekomst. Bekijk hieronder hoe het particuliere kastje myJINI werkt.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.