Hypotheek gebruiken voor duurzaam huis

U wilt uw nieuwe of bestaande huis verduurzamen maar heeft geen of niet voldoende spaargeld. In dat geval is het misschien mogelijk om uw hypotheek in te zetten om uw duurzame verbouwing te realiseren.

Energielabel voor je woning

Een duurzame woning biedt veel voordelen. Het is beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Niet alleen omdat uw energierekening lager is, ook omdat uw huis meer waard wordt. Daarom is het soms mogelijk om uw hypotheek in te zetten bij de verduurzaming van uw huis.

Nieuwe woning

Als u een nieuwe woning koopt en wilt investeren in energiebesparende voorzieningen mag u namelijk een hogere hypotheek afsluiten. Dat geldt ook voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Energiebesparende voorzieningen zijn onder andere isolatie, zonnepanelen en HR ++ of triple glas. Binnen kaders mag u in dat geval tot € 9.000 extra lenen. Gaat u verder en wilt u een zogenoemde nul-op-de-meter-woning? Dan mag u tot maximaal € 25.000 extra lenen.

Bestaande woning

Als u uw huidige huis wilt verduurzamen, is het soms mogelijk om uw bestaande hypotheek te verhogen. Voorwaarde is wel dat u overwaarde heeft of kunt aantonen dat uw huis meer waard wordt door de verbouwing. Dat laatste is echter bijna altijd het geval: een duurzaam huis is namelijk meer waard dan een niet-duurzaam huis! Wilt u hier meer over weten? Wij zoeken het graag voor u uit!

Subsidie

Onderzoek ook of u voor subsidie in aanmerking komt. Denk bijvoorbeeld aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Meer hierover leest u op deze website.

Energiesubsidiewijzer.nl

Verder heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een bedrag van € 90 miljoen toegekend aan de Subsidie energiebesparing eigen huis. Iedereen die vanaf 15 augustus 2019 tenminste twee grote isolatiemaatregelen neemt, kan voor subsidie in aanmerking komen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Meer informatie

Wilt u weten of u uw hypotheek kunt inzetten om uw huis te verduurzamen? Wij helpen u graag op weg. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.