Hypotheekkeuring

Een hypotheek is misschien wel het duurste en belangrijkste financiële product dat u in uw leven aanschaft. Met dat in gedachten is het eigenlijk raar dat we er nooit meer naar omkijken nadat we eenmaal zijn verhuisd. Terwijl we onze auto, die maar een fractie kost van onze hypotheek, tenminste één keer per jaar naar de garage brengen voor onderhoud.

Hypotheekkeuring

De randvoorwaarden voor de beste hypotheek kunnen van de ene op de andere dag veranderen. Uw ideale hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van de markt, maar ook van zaken zoals uw inkomen en uw levensfase. Regelmatig onderhoud biedt vaak kansen op betere voorwaarden. Want ook al lijkt uw hypotheek net zo vast als uw huis, in de praktijk is hij meestal een stuk flexibeler.

De meeste mensen kijken pas weer naar de hypotheekakte en de bijbehorende voorwaarden als de rentevaste periode afloopt of als ze van plan zijn te gaan verhuizen. Daarmee laten zij kansen op voordeel liggen.

Continue veranderingen

Tijdens de looptijd van uw hypotheek staat de wereld niet stil. De hoogte van de hypotheekrente varieert, er komen nieuwe hypotheekvormen en de fiscale regels veranderen. En ook uw gezins- en werksituatie zijn niet statisch, maar veranderen continu. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van kinderen, werkloos of arbeidsongeschiktheid raken, het krijgen van een erfenis, scheiden of het overlijden van een partner. Al die veranderingen hebben impact op uw financiële huishouding. Uw ideale hypotheek kan er hierdoor morgen anders uitzien dan vandaag.

Controleren is verstandig

Het is daarom verstandig om uw hypotheek regelmatig te controleren. Dat kunt u zelf doen of uitbesteden. Het voordeel van uitbesteden aan een adviseur is dat deze de marktrentes en verzekeringspremies controleert en aan u doorgeeft als u kunt besparen.

Hoe vaak u moet controleren, hangt af van de duur van de rentevaste periode van uw hypotheek. Is deze tien jaar, dan heeft het weinig zin om al na een jaar uw hypotheek opnieuw door te nemen. Is deze periode voor meer dan zestig procent voorbij, heeft controleren meer zin.

Heeft u een hypotheek die niet is afgesloten bij ons kantoor? Is uw huidige hypotheek langer dan vier jaar geleden afgesloten en daarna niet meer gecontroleerd? Wilt u weten of een update voor u verstandig is? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.