Is uw telefoon al vakantieproof?

De tijd dat we tijdens een vakantie in het buitenland telefonisch niet bereikbaar waren, ligt ver achter ons. Maar we nemen onze smartphone toch vooral mee vanwege alle handige snufjes. Even uw favoriete nieuwssite bezoeken of af en toe een vakantiefoto naar de achterblijvers appen is heel verleidelijk.

Stel maakt selfie in madrid

Helaas heeft u voor de meeste apps internet nodig. Mocht u in Nederland blijven, dan is dat meestal geen probleem. Maar in het buitenland kan u niet overal op wifi rekenen. Kunt u dan terugvallen op uw bundel? Hoe beveiligt u uw telefoon optimaal op vakantie? En wat zijn de handigste apps voor op vakantie? Wij zochten het voor u uit!

Roaming en mobiele data buitenland

Zodra u Nederland verlaat, betaalt u niet alleen aan uw Nederlandse telefoonaanbieder. U gebruikt vanaf nu het netwerk van een buitenlandse aanbieder en daarvoor moet u betalen. Deze kosten worden gewoon doorberekend en kunt u terugvinden op uw telefoonrekening.

Het is lastig om precies bij te houden hoe hoog die kosten zijn. Daarom geldt er binnen de EU een maximumtarief als het gaat om internationale roaming. Zodra u de grens van een land over bent, krijgt u een sms met informatie over de tarieven die gelden in het desbetreffende land. Wel zo overzichtelijk!

Toch kunnen de kosten van mobiele data flink oplopen. Want ook al maakt u zelf niet actief gebruik van internet, veel apps op uw telefoon doen dit ongemerkt wel! Alle apps die u meldingen sturen, verbruiken data om up to date te blijven. Om te voorkomen dat u hierdoor een hoge rekening krijgt, kunt u de instellingen van de apps aanpassen. Let ook op automatische updates van applicaties. Het is verstandiger om apps te updaten via wifi.

Tip: met de app ‘Wi-Fi Finder’ kan u over de hele wereld, de dichtstbijzijnde gratis wifispots vinden. Werkt vooral goed in steden.

Tip: Buitenlandbundel loont

Bijna iedere provider heeft wel een speciale buitenlandbundel. U koopt hiermee voordelig data in voor een bepaalde periode óf u kunt data verbruiken tot een bepaald limiet voor een gereduceerde prijs. Zodra u door uw bundel heen bent, krijgt u een bericht. Voor aanbiedingen kunt u het beste contact opnemen met uw telefoonprovider.

Veilig sharen

Het is verleidelijk om de achterblijvers de ogen uit te steken met prachtige vakantiekiekjes. Af en toe een foto sturen kan ook zeker geen kwaad. Maar let goed op met het posten van vakantiefoto’s via social media, want u weet nooit wie er mee kijkt.

Inbrekers zijn dol op deze foto’s en maken dankbaar gebruik van de informatie. Een vakantiefoto vertelt ze namelijk dat u op dat moment niet thuis bent. Upload dus liever achteraf de foto’s via Facebook en Instagram. Mocht u de verleiding niet kunnen weerstaan om het thuisfront te plagen, doe dit dat vooral via WhatsApp.

Dag dag telefoon

Diefstal en verlies van de mobiele telefoon staan samen met schade aan de telefoon stipt op nummer één als meest geclaimde schade op reis. Helaas valt de telefoon niet of nauwelijks onder de dekking van een reisverzekering.  U kunt dus beter voorkomen dan genezen. Gaat u op strandvakantie of bent u veel in de omgeving van water en zand? Dan zijn er speciale beschermende tasjes verkrijgbaar waar u uw telefoon in kunt bewaren. Wordt uw telefoon toch gestolen? Dan heeft u best kans dat u hem terug kan vinden met de app ‘Prey Phone Tracker’. Met deze applicatie ziet u niet alleen de locatie van uw, maar kunt u ook de camera inschakelen om de betreffende dief eens in de ogen te kijken. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.