Alles over uw vakantieverzekeringen

Kostbare spullen goed verzekerd tijdens vakantie

Ongemerkt is de waarde van de dingen die we meenemen op vakantie flink gestegen. Daardoor kan het verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Smartphone aan het strand

We nemen steeds meer dure electronica mee op reis. Een gezin met twee pubers heeft al snel vier smartphones, twee tablets en een fotocamera bij zich. De totale waarde loopt dan al snel in de duizenden euro’s. Maar de verzekerde waarde van deze dure spulletjes is in de basis reisverzekering vrijwel altijd beperkt.

Drie manieren

Als u ook op vakantie goed verzekerd wilt zijn, kunt u dat op drie manieren aanpakken. U kunt een aanvullende bagagedekking nemen bij uw reisverzekering, een buitenhuisdekking toevoegen aan uw inboedelverzekering of een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten. Het voordeel van de laatste twee varianten is dat uw dure spullen het hele jaar door verzekerd zijn.

Wat te doen bij schade, verlies of diefstal?

  • Meld de schade, het verlies of de diefstal zo snel mogelijk bij uw adviseur of de verzekeraar.
  • Neem bij schade altijd foto’s.
  • Doe aangifte in geval van verlies of diefstal

Grote verschillen

De voorwaarden van de deze verzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Let daarom goed op de volgende zaken:

  • Zijn bepaalde spullen, zoals bijvoorbeeld smartphones en camera’s, uitgesloten?
  • Geldt de dekking alleen in Nederland, in Europa of wereldwijd?
  • Is ook verlies gedekt?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Vergoedt de verzekering de dagwaarde of de nieuwwaarde?
  • Hoe hoog is de maximale uitkering bij schade, verlies of diefstal?
  • Hoe hoog is de premie van de verzekering?

Keuzehulp

Het kiezen van de juiste verzekering voor uw kostbare spullen is niet eenvoudig. Er zijn zoveel aanbieders en zoveel varianten, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Herkent u dat? Neem dan gerust even contact met ons op. Als uw vertrouwde, onafhankelijke adviseur zoeken we graag voor u uit welke oplossing het beste past bij uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.