Lenen voor een duurzame verbouwing: welke mogelijkheden zijn er?

U wilt uw huis verduurzamen maar heeft geen spaargeld of wilt dit niet gebruiken. Ook is het niet mogelijk om de aanpassingen te financieren door middel van uw hypotheek. Gelukkig houdt het dan nog niet op.

Investeren in duurzaam wonen

Investeren in verduurzaming is interessant omdat de rendementen veel hoger is dan die op spaargeld. Sterker nog, ze kunnen aanzienlijk hoger zijn dan de rente die u over een lening moet betalen! Overigens zijn er ook diverse subsidieregelingen waarvan u wellicht kunt profiteren. Meer hierover leest u in dit artikel.

Huis verduurzamen, wat levert het op?

Er zijn steeds meer mogelijkheden om geld te lenen voor het verduurzamen van uw huis. Wij zetten er enkele voor u op een rij.

1. Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening wordt aangeboden door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). U mag maximaal € 50.000 lenen, die u in tien jaar moet terugbetalen. De rente is op dit moment 2,1%.

Energiebespaarlening.nl

2. Duurzaamheidslening

Afhankelijk van de gemeente of provincie waar u woont, kunt u wellicht in aanmerking komen voor de Duurzaamheidslening. Deze bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. De rente is erg laag, slechts 1,6%. Op de website van de SVn vindt u de deelnemende gemeenten en provincies.

Svn.nl

3. Consumptief krediet

Lukt het niet om een Energiebespaarlening of Duurzaamheidslening af te sluiten, of is het bedrag niet voldoende? Dan kunt u bij veel banken een ‘groene’ lening afsluiten. Dit is een consumptief krediet voor een specifiek doel, in dit geval het verduurzamen van uw huis. Groene leningen van banken hebben als nadeel dat u meer rente moet betalen. Maar in sommige gevallen kan dit nog steeds de moeite lonen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over lenen om uw huis duurzaam te verbouwen? Als specialist op het gebied van dergelijke financieringen helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.