Mobiele telefoon op vakantie verzekerd of niet?

Volgens onderzoekers van GfK hadden Nederlanders in 2016 gemiddeld 3,7 mobiele apparaten in huis. Daarvan gaan er vast een paar mee op vakantie. Maar is uw mobiele telefoon wel verzekerd op uw reisverzekering? En zo ja, voor welk bedrag? Leven & Geld ontdekte dat daarin nogal wat verschillen zijn…

Stel maakt een selfie op vakantie

Als u op vakantie gaat, is het altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Dat kan een doorlopende zijn, die u vaak met korting in uw pakketverzekering kunt opnemen, of een kortlopende reisverzekering voor de desbetreffende trip. Bij de keuze van uw reisverzekering zijn er echter de nodige aandachtspunten.

Standaard verzekerd of niet?

Zo biedt niet elke reisverzekering standaard een dekking voor uw mobiele telefoon. In sommige gevallen moet u hiervoor een aanvullende dekking afsluiten. Kijk goed naar de voorwaarden als u zelf online een reisverzekering afsluit. Wilt u het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op.

Maximale vergoeding

Los van de vraag of dit het geval is, verschillende de maximale schadebedragen enorm. Zo zijn er reisverzekeringen die maximaal € 160,- uitkeren bij diefstal, verslies of schade, maar ook verzekeringen die tot een bedrag van € 1.750,- gaan!

Zakelijk of privé?

Bent u ondernemer en neemt u uw zakelijke mobiele telefoon mee? Dan is deze meestal niet verzekerd op uw particuliere reisverzekering. Binnen uw zakelijke pakketverzekering kunt u meestal kiezen voor een speciale apparatuurverzekering, waarvoor u ook een buitenlanddekking kunt afsluiten.

Computers, tablets en andere apparatuur

De kans is groot dat er naast mobiele telefoons ook andere apparaten zoals laptops, tablets en camera’s meegaan op vakantie. Voor de verzekering van deze spullen geldt hetzelfde als voor die van uw smartphone: let goed op of het verzekerde bedrag wel aan uw wensen voldoet.

Beste reisverzekering?

Wat voor u de beste reisverzekering is, hangt onder meer af van de kosten die u zou moeten maken als u een andere mobiele telefoon zou moeten kopen. Maar u sluit uw reisverzekering natuurlijk ook af voor andere zaken. Daarom is het verstandig om op voorhand een goede vergelijking te maken van de opties die u heeft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Weet u niet precies hoe u de beste keuze maakt? Bel of e-mail ons dan gerust. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.