Nederlandse schuren slecht beveiligd

Nederlanders beveiligen hun schuurtjes slecht. Tenminste, dat vinden ze zelf. Volgens onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) geven ze de beveiliging van hun schuur of berging het rapportcijfer 5,8.

Schuur met open deur

Dat is goed nieuws voor inbrekers. In Nederlandse schuren staan steeds vaker kostbare spullen zoals elektrische fietsen en duur gereedschap. Daardoor kan de waarde van de inhoud van een Nederlandse bergruimte oplopen tot vele duizenden euro’s.

Huis wel, schuur niet

De meeste Nederlanders hebben maatregelen getroffen om hun woonhuis te beschermen tegen inbraak, bijvoorbeeld door beter hang- en sluitwerk te plaatsen, maar zijn de schuur vergeten. Daardoor is het voor inbrekers vaak een koud kunstje om de schuurdeur te forceren en hun slag te slaan.

De stichting NIPW roept daarom op om bergingsruimten op dezelfde manier te beveiligen als de woning. Dat begint met het plaatsen van n goede sloten, dievenklauwen en anti-inbraakstrips.

Inboedelverzekering

De meeste inboedelverzekeringen dekken schade als gevolg van diefstal uit uw schuur of berging. Er zijn verzekeraars die wel als voorwaarde stellen dat deze op slot was. Als u dit niet kunt aantonen, krijgt u geen schadevergoeding.

Meer weten

Wilt u tips voor het (beter) beveiligen van uw schuur of berging? Kik dan eens op de website van de Nationale Inbraakpreventie Weken. Heeft u vragen over (de dekking van) uw inboedelverzekering? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.