Pakketverzekering of toch niet?

De meeste verzekeraars bieden naast losse verzekeringen ook zogenoemde pakketverzekeringen aan, waarin u meerdere polissen kunt combineren. Voor elke extra verzekering die u in het pakket opneemt, krijgt u een premiekorting. Dat klinkt interessant, maar is het dat ook?

Interieur woning

Al uw schadeverzekeringen onderbrengen in één pakket kan aantrekkelijk zijn omdat de korting aardig kan oplopen. Maar in sommige gevallen bent u juist beter en zelfs voordeliger uit wanneer u dit niet doet. Er zijn namelijk niet alleen prijs-, maar ook kwaliteitsverschillen tussen de aanbieders en hun verzekeringen. Een verzekeraar kan uitstekende woonverzekeringen hebben, maar dit betekent niet automatisch dat ook de autoverzekering tot de beste en goedkoopste behoort.

Voordelen

Overkoepelende verzekeringspakketten hebben wel voordelen. Allereerst bieden ze overzicht. In het geval van een schade is er geen twijfel over mogelijk bij wij u deze moet claimen. U heeft immers maar met één partij van doen.

Wanneer u verzekeringen bij verschillende aanbieders afsluit, loopt u verder het risico dat uw claim onder geen van uw verzekeringen valt. Het kan ook zijn dat bepaalde risico’s juist onder meerdere verzekeringen vallen en u dus eigenlijk te veel premie betaalt.

Deskundig advies

Verzekeringen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Dat is ook niet zo gek. Er zijn zoveel aanbieders, mogelijkheden en verschillen in polisvoorwaarden, dat verwarring al snel op de loer ligt. Of het slim is om gespreid te verzekeren of toch alles in een pakket onder te brengen, hangt af van uw persoonlijke wensen en uw situatie.

Soms kan ook een combinatie interessant zijn. Deskundig advies is dus geen overbodige luxe. Een goede verzekeringsadviseur kan u vertellen waar u het voordeligst uit bent, of u gaten in uw dekking heeft of juist oververzekerd bent.

Meer informatie

Als u dat wilt, nemen wij met plezier uw polismap voor u door! Wilt u hier meer over weten? Lees dan ook dit artikel of neem eens contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.