Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Het huidige zorgstelsel bestaat tien jaar en in die periode is er veel veranderd. Toch zijn 7 van de 10 Nederlanders nog nooit overgestapt van zorgverzekeraar. Terwijl de kans groot is dat ze inmiddels een veel aantrekkelijker aanbod kunnen krijgen voor hun zorgverzekering! 

Familie wandelt in het bos

Veel mensen stappen niet over omdat ze bang zijn de verkeerde keuze te maken. Maar als u uw zorgbehoefte kent, is kiezen niet moeilijk. Eigenlijk zijn er maar drie belangrijke keuzes die u hoeft te maken:

  • Welke basisverzekering past het beste bij u?
  • Wilt u uw eigen risico verhogen om te besparen op de premie?
  • Welke aanvullende verzekering(en) heeft u nodig?

Zorgbehoefte vaststellen

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de fase van uw leven verandert uw zorgbehoefte. Als jong gezin met een kinderwens zijn er natuurlijk andere dingen belangrijk dan wanneer u (bijna) met pensioen bent. Een zorgverzekering is daarom voor een belangrijk deel een maatwerkproduct dat samenhangt met uw levensfase. Wij hebben voor vijf verschillende levensfasen relevante informatie over zorgverzekeringen op een rij gezet.

Iedereen wordt geaccepteerd voor basisverzekering

Zorgverzekeraars zijn bij wet verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering. U hoeft dus niet bang te zijn dat een verzekeraar u afwijst. Alleen bij de allerduurste aanvullende pakketten kan er sprake zijn van een acceptatietraject.

Overstappen is makkelijk

Verzekeraars hebben onderling namelijk afspraken gemaakt, waardoor overstappen heel eenvoudig is. Zodra u een nieuwe zorgverzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar, wordt dit gemeld aan een centrale organisatie. Deze informeert uw ‘oude’ verzekeraar dat u bent overgestapt. Uw polis wordt dan automatisch opgezegd. U hoeft dus zelf niets te doen!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.