Schade aan uw droomkeuken, wat nu?

U heeft eindelijk uw droomkeuken. Maar wat als er iets beschadigd raakt? Weet u of uw keuken onder uw inboedel- of opstalverzekering valt? Er zitten namelijk nog wat haken en ogen aan. In sommige gevallen kan dat betekenen dat u zelf voor de schade opdraait.

Monteur repareert de keuken

Heeft u een koophuis en een vaste keuken met inbouwapparatuur? Dan hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken. Vaste keukenonderdelen als een inbouwkoelkast vallen namelijk onder de opstalverzekering en bij het kopen van een huis is deze verzekering verplicht.

Maar let op: heeft u vrijstaand apparatuur in uw keuken? Dus een losse koelkast of een vrijstaand fornuis? Dan valt deze onder uw inboedelverzekering en deze is – hoewel altijd raadzaam om te hebben – niet verplicht. Check dus goed of uw dekking aansluit bij uw droomkeuken.

Koopappartement

Heeft u een appartement gekocht en bent u van plan een gloednieuwe keuken te plaatsen? Dan is een goede check helemaal geen overbodige luxe. In deze situatie loopt de opstalverzekering via de Vereniging van Eigenaren. De opstalverzekering is gebaseerd op de oorspronkelijke waarde bij oplevering.

Veranderingen aan het appartement, die ervoor zorgen dat het in waarde vermeerdt, kunnen tot gevolg hebben dat u onderverzekerd bent. Voor een gloednieuwe, kostbare keuken is het wellicht nodig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Een onafhankelijk adviseur kan u precies vertellen welke verzekering het beste aansluit bij uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.