Schade-app mee op vakantie

Veel weggebruikers gaan vaak op pad zonder een schadeformulier mee te nemen. Ook buiten de landsgrenzen. En dat terwijl ongeveer vier op de vijf wel eens betrokken raakt bij een ongeval. Om het automobilisten en motorrijders te helpen om hun schadeformulier niet te vergeten, komen er steeds meer mobiele schade-apps, die u eenvoudig met de smartphone kunt invullen.

Foto van een schade maken

Met het toenemende aantal mobiele schade-apps verdwijnt het papieren schadeformulier steeds meer naar de achtergrond. Is dat erg? Wie er wel eens een heeft ingevuld, zal nu hoogstwaarschijnlijk het hoofd schudden. Papieren schadeformulieren zijn ingewikkeld, omslachtig en hebben nooit voldoende ruimte om alles goed in te vullen!

Niet voor niets heeft vrijwel elke zichzelf respecterende verzekeraar daarom een mobiele schade-app ontwikkeld. Daarnaast zijn er andere partijen die zo’n app aanbieden. Keuze is er dus volop!

Voordeel

Voor verzekeraars biedt de app ook uitkomst. Vanwege de krapte op het papieren schadeformulier zijn deze vaak niet of nauwelijks leesbaar. Omdat de tekst in de schade-app wordt ingetypt, behoort ook dat probleem nu tot het verleden. Dat is ook in uw voordeel, omdat verzekeraars schades daardoor sneller kunnen afhandelen en u dus eerder uw vergoeding krijgt.

Welke app?

Welke app u moet kiezen? Tja, dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Daarnaast: het blijft uiteindelijk een Europees schadeformulier en moet dus aan bepaalde voorwaarden voldoen. Mocht de app van uw eigen verzekeraar goed bevallen, dan is dat natuurlijk altijd een goede keuze. Meld uw schade daarnaast altijd aan ons. Als uw financieel adviseur helpen wij u graag bij een spoedige en correcte afwikkeling van uw schade.

Meer informatie

Heeft u vragen over het gebruik van schade-apps? Of wilt u toch liever een papieren formulier in de auto hebben liggen? Uiteraard kunt u met al uw vragen bij ons terecht. Bel of e-mail ons gerust!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.