Sparen met uw kind leuk maken!

Als ouder wilt u uw kinderen zoveel mogelijk mooie en goede dingen meegeven. Toch blijft de financiële opvoeding vaak een ondergeschoven kindje. Wijzer in geldzaken organiseert daarom elk jaar de ‘Week van het geld’. Het doel? Kinderen verantwoordelijk leren omgaan met geld. Ook als ouder of grootouder kunt u hier een rol in spelen. Wij helpen u graag op weg.

Moeder en dochter met spaarvarken op de bank

Jong geleerd is oud gedaan. Door uw kinderen op jonge leeftijd te leren sparen, zullen zij op latere leeftijd een voorsprong hebben. In de Week van het geld wordt er op basisscholen en op televisie aandacht gegeven aan thema’s als geld verdienen, sparen en zelfs verzekeren. Dit allemaal op een speelse manier. De wereld van geld kan namelijk ook ontzettend leuk zijn.

Speels sparen, zo doet u dat!

  • Koop een leuke spaarpot, zodat het sparen een spel wordt.
  • Bepaal samen een concreet spaardoel. Spreek duidelijk af hoeveel geld per week gespaard moet worden en maak het sparen visueel inzichtelijk, zodat uw kind de voortgang kan zien.
  • U kunt klusjes bedenken waarmee uw kind geld kan verdienen. Stimuleer ze om een deel van het verdiende geld in de spaarpot te doen en met de rest wat kleins te kopen.
  • Is het spaardoel behaald? Maak er een extra feestelijk moment van. Dit motiveert uw kind om een nieuw spaardoel te kiezen.
  • De smaak van het sparen te pakken? Neem de spaarpot mee naar de bank en open samen een spaarrekening. Betrek uw kind hier vooral zoveel mogelijk bij en laat het zelf het geld storten.

Meer informatie

Op de website www.weekvanhetgeld.nl vindt u veel informatie over sparen met én voor kinderen. Overweegt u te gaan sparen voor uw (klein)kind? Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor duurzaam sparen, een kinderspaarrekening, een deposito of alternatieve spaarvormen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.