Studentenverzekering vaak niet de beste optie

Studenten zijn voor verzekeraars een interessante doelgroep, daarom zijn er speciale studentenverzekeringen. Die hebben vaak een wat lagere premie dan reguliere verzekeringen. Maar let op, ze hebben ook extra voorwaarden en sluiten bepaalde schades uit!

Studenten

Niet alles verzekerd

Een studentenverzekering is daarom lang niet altijd de beste optie. Zo is bijvoorbeeld een inboedelverzekering voor studenten meestal geen all riskverzekering. Dat betekent dat bepaalde schades, zoals bijvoorbeeld schroeischade, niet zijn meeverzekerd. Verder is de totale verzekeringswaarde vaak niet meer dan € 10.000 of € 15.000.

Dure apparaten en instrumenten

Net als bij reguliere inboedelverzekeringen gelden er bij studentenverzekeringen ook maximale schadevergoedingen voor kostbare spullen, zoals computers, instrumenten en specifieke apparatuur. Vaak zijn die bedragen veel lager dan de vervangingswaarde of nieuwwaarde ervan.

Lang niet alle verzekeringen hebben een buitenshuisdekking. Dat betekent dat de spullen alleen in het (studenten)huis zijn verzekerd tegen schade en dus niet onderweg of tijdens de college’s of lessen. Maar zelfs als er wel zo’n buitenshuisdekking is, voldoet deze vaak niet vanwege de te lage verzekerde bedragen.

Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering is in zo’n geval vaak de beste oplossing om dure apparatuur zowel in huis als daarbuiten te verzekeren. Bij een inboedelverzekering is het meestal mogelijk om deze aanvullende dekking met korting af te sluiten. Controleer wel goed wat de verzekering wel en niet dekt en of er uitzonderingssituaties zijn opgenomen in de voorwaarden.

Thuiswonende studenten

Studenten die thuis blijven wonen, zijn meeverzekerd op de inboedelverzekering van hun ouders. Ook in deze situatie kan het echter verstandig zijn om te onderzoeken of die wel alle mogelijke schade dekt, vooral als er sprake is van dure apparaten of instrumenten.

Meer informatie

Meer weten over studentenverzekeringen en de alternatieven hiervoor? Bel of e-mail ons dan gerust!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.