Uw telefoon uw maatje op vakantie

De tijd dat we tijdens een vakantie in het buitenland geen mobieltje meenamen ligt ver achter ons. Bijna iedereen neemt z’n smartphone mee voor internet, de fotocamera en handige appjes. Is uw maatje al gereed  voor uw vakantie?

Smartphone aan het strand

Uw smartphone wilt u eigenlijk zo veel mogelijk uitlaten tijdens de vakantie. Maar deze 10 apps zijn wel heel erg handig. Zeker nu internetten in Europa niets extra’s meer kost.

Google Maps

Met Google Maps heb je altijd de meest actuele verkeerssituatie bij de hand direct op uw mobiel. Google Maps is een ideale routeplanner die ook offline te gebruiken is omdat u eenvoudig kaarten kunt downloaden. 

  
Google Translate

Met Google Translate is het mogelijk om woorden en zinnen te vertalen in meer dan 100 verschillende talen. Met de app kunt u ook gesproken tekst laten vertalen.

  
Medische EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. In deze app van het Rode Kruis vindt u instructies mocht zich een ongeval voordoen. Wat moet u wel en niet doen bij een verstuiking of flauwte? Wanneer kunt u het zelf afhandelen en wanneer moet u op zoek gaan naar medische hulp? Een onmisbare app voor iedere reiziger.

  
Uber

Een handige taxi-app, want Uber rijdt tegenwoordig bijna overal in grote steden. Check voor u op vakantie gaat of Uber wel actief is in uw vakantieland, of dat er een andere taxi-apps populair is. 

  
Moovit

Moovit is een wereldwijde app voor openbaar vervoer in meer dan 1500 steden. De app werkt met realtime info en de app vertelt hoeveel haltes u nog moet voordat u moet uitstappen.

  
Wiffinity

Wiffinity is een app waarmee u gemakkelijk overal ter wereld toegang hebt tot meer dan 600.000 WIFI-locaties. Naast een WIFI-kaart worden via de community wachtwoorden van hotspots gedeeld. 

 
Douane reizen

Weten wat u wel en niet mee terug mag nemen van uw vakantieadres? De app bevat informatie over de regels voor geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten en nog veel meer. Ook bevat de app een handige omrekenmodule. 

  
PackPoint

PackPoint geeft tips en advies op basis van waar u naartoe gaat over wat u in moet pakken. Vul uw bestemming, reisduur en verwachte activiteiten in en u krijgt een overzichtelijke inpaklijst als resultaat! 

  
Polarsteps

Op vakantie zoveel mogelijk vastleggen zonder hier veel tijd aan kwijt zijn? Polarsteps volgt automatisch uw route en de plaatsen die u hebt bezocht. Neem uw telefoon gewoon mee in uw zak en de app creëert automatisch een prachtige reisverslag. De app synchroniseert automatisch wanneer u online bent.

  
XE Currency

De snelste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app. De euro heeft omrekenen in veel vakantieladen overbodig gemaakt, maar buiten de Eurozone is het vaak nog flink hoofdrekenen. De app rekent tegelijkertijd om naar verschillende valuta's.

  

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.