Vakantie in eigen tuin

Lang niet iedereen vertrekt in de zomer naar een verre bestemming. Het vakantiegeld wordt besteed aan een ander doel. Aflossen op de hypotheek, bijvoorbeeld, of sparen voor onvoorziene uitgaven. Maar ook thuis kunt u heerlijk genieten van de zomermaanden. En met de juiste voorbereiding is vakantie in eigen tuin minstens zo leuk als op reis gaan!

Kinderen in zwembad in de tuin

De belangrijkste voorwaarde om echt vakantie te houden als u thuis blijft, is om net zo te doen als u op een vakantiebestemming zou doen. Neemt u gewoonlijk een stapel boeken mee? Haal die dan nu ook in huis. Kookt u extra lekker? Verzin dan vast een weekmenu en doe van tevoren de boodschappen.

Zet verder uw werktelefoon uit en weersta de verleiding om uw zakelijke e-mails te lezen. Vertel uw collega's niet dat u thuis bent tijdens uw vakantie om te voorkomen dat ze u bellen als er problemen zijn.

Luxe mag

Zorg er ook voor dat het huis en de tuin al voor uw vakantie helemaal op orde zijn, zodat u direct kunt beginnen met genieten. Heeft u een zwembad? Zet het vast neer en laat het vollopen. U kinderen -en hun vriendjes en vriendinnetjes- zullen u dankbaar zijn.

Ook als u thuis vakantie viert, mag het af en toe best wat luxer dan gewoonlijk. Met het hele gezin uitgebreid ontbijten bijvoorbeeld, met verse jus d'orange, een eitje en kanpperige, warme broodjes. Aan het einde van de middag een lekker glaasje wijn met wat olijven, brood en smeersels. En 's avonds gezellig barbecuen, al dan niet met vrienden of familie.

Dagje uit

Natuurlijk kunt u er tijdens uw thuisvakantie best eens een dagje op uit gaan. Maar met het hele gezin naar een pretpark of dierentuin levert een flinke kostenpost op. Kijk daarom eens op de website van de VVV en verbaas u over alle leuke activiteiten bij u in de buurt. U vindt er voor elk wat wils: van wandelroutes tot muziekfestivals en van vaartochten tot verrassende musea.

Website VVV

Tuinsafari

Nog een leuk idee: ga eens met de kinderen op safari in uw eigen tuin. U zult versteld staan hoeveel uiteenlopende diersoorten er in uw tuin leven zonder dat u er weet van heeft. Niet alleen vogels en vlinders, maar ook egels, muizen, slakken, spinnen, kevers en andere insecten. Vergeet niet om foto's te maken tijdens uw ontdekkingstocht! En kijk eens op website van Gardensafari om te ontdekken hoe de beestjes heten die u heeft gezien.

Website Gardensafari

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.