Goed verzekerd op vakantie

Verzekering van uw waardevolle spullen op vakantie

Tegenwoordig is onze smartphone ook op vakantie onmisbaar en nemen we steeds vaker een tablet of laptop mee. Vaak zijn deze waardevolle spullen beperkt gedekt binnen reisverzekeringen. Hoe kunt u waardevolle zaken toch goed verzekeren?

Koffer met bagage op bed

De meest geclaimde bagageschade in 2015 was – niet geheel verrassend – de smartphone. Van alle claims betrof 19% een mobiele telefoon. Tablets en e-readers nemen met 16% de tweede plek in, gevolgd door brillen en zonnebrillen (14%), camera’s (12%) en laptops (7%).

Schade vaak niet of beperkt verzekerd

Wist u dat deze ‘schadetoppers’ door veel verzekeraars maar voor een beperkt bedrag worden verzekerd? Binnen reisverzekeringen gelden namelijk beperkte maximumbedragen voor deze zaken. De verschillen tussen maxima die verzekeraars hanteren zijn groot, van geen dekking tot maximum € 1.000. 

Reis-, inboedel- of kostbaarhedenverzekering?

Waardevolle spullen die u meeneemt op vakantie kunnen op verschillende manieren zijn verzekerd. Via de bagagedekking van uw reisverzekering, via de buitenhuisdekking van uw inboedelverzekering of via een specifieke kostbaarhedenverzekering.

Voor deze verzekeringen gelden meestal verschillende dekkingen en voorwaarden. Zo is de nieuwwaarde maar voor een beperkte periode verzekerd en zijn uw spullen buiten Europa niet altijd gedekt. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het raadzaam voor vertrek te controleren hoe uw kostbare zaken zijn verzekerd en of er polissen moeten worden aangepast.

Eigen schuld, dikke bult?

Voorkomen is beter dan genezen. Door goed op uw spullen te letten, kunt u diefstal of schade in veel gevallen voorkomen. Houd er rekening mee dat de meeste verzekeraars eisen stellen voordat zij uitkeren. Vergeet u de deur van uw vakantiehuisje op slot te doen? Zet u uw tas naast u op de grond? Wordt uw tablet uit uw auto gestolen? Dan bent u bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Wees op vakantie dus extra zuinig op uw spullen en laat kostbaarheden niet onbeheerd achter.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.