Vijf vakantietips voor uw fiets

Als u uw fiets meeneemt op vakantie, wilt u er natuurlijk zorgeloos en optimaal van kunnen genieten. Wij hebben vijf tips voor u verzameld.

Fietsen aan het strand

1. Onderhoudsbeurt

Wat voor een auto geldt, geldt ook voor een fiets: hij moet goed onderhouden worden. Geef uw fiets daarom voor vertrek een onderhoudsbeurt, dan is de kans op technische problemen tijdens uw vakantie minimaal.

2. Neem een reparatieset en regenkleding mee

Hoe goed uw fiets ook is onderhouden, soms is een scherp stukje grind al genoeg om op lek te rijden. Neem daarom altijd een reparatiesetje mee. Stop ook een regenpak of poncho in uw fietstas. Zeker als het warm is, kunt u door de regen verkleumd raken met alle risico’s van dien.

3. Download een fietskaarten-app of koop een goede fietskaart

Met een gedetailleerde routekaart komt u op meer mooie plekjes dan wanneer u alleen het hoofdwegennet gebruikt. U kunt kiezen voor een ‘ouderwetse’ papieren kaart of voor handige fietskaarten-apps. Op de website van Nederland Fietsland vindt u een uitgebreid overzicht van apps die Nederland en soms ook delen van België en Duitsland bestrijken.

Gaat u fietsen in het buitenland en heeft u een iPhone? Kijk dan op de suggesties die iCulture doet. Voor Android kunt u bijvoorbeeld gebruiken maken van de apps Bikenode en OsmAnd (ook voor iPhone beschikbaar). Het overwegen waard, zeker nu de roamingkosten in Europa een stuk lager zijn.

Fiets apps Nederland Fietsland

Fiets apps iCulture

4. Neem voldoende eten en drinken mee

Fietsen kost inspanning en dus energie. Zorg er daarom voor dat u altijd iets te eten en te drinken meeneemt. Zeker als u in Europese natuurgebieden gaat fietsen, kan het zo zomaar gebeuren dat het eerstvolgende dorp of restaurant tientallen kilometers verderop ligt.

5. Elektrische fiets: vergeet niet uw accu op te laden!

Het lijkt zo voor de hand te liggen, maar u moest eens weten hoe vaak het niet gebeurt dat e-bikers halverwege hun – lange – fietstocht tot hun schrik ontdekken dat hun accu bijna leeg is… Vergeet dus niet om de batterijen de avond voor vertrek op te laden!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.