Zorgverzekering 2017

Waarom zou u niet overstappen?

Ondanks de verwachting van het kabinet stijgt de zorgpremie in 2017 toch fors. Daarom zijn veel mensen van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Geldt dat ook voor u?

Gezin aan tafel

Meer dan 60% van alle Nederlanders is nog nooit overgestapt sinds de invoering van de basisverzekering in 2006. In meeste gevallen komt dat omdat ze tevreden zijn over de dekking van hun huidige zorgpolis en de service van hun zorgverzekeraar. Wie wel is overgestapt, heeft dat vooral gedaan om te besparen op de premie. 

Veel overstappers verwacht

Door de onverwachtse premiestijging is dit hét moment om uzelf de vraag te stellen of u moet overstappen of niet. Maar let op: de keuze voor de beste zorgverzekering voor uw situatie hangt niet alleen af van de hoogte van de premie. Als u overweegt om over te stappen, zet dan eerst uw zorgwensen op een rij voordat u verzekeringen gaat vergelijken. 

Uw zorgwensen op een rij

Vrijwel niemand heeft precies dezelfde zorgwensen. Die zijn immers afhankelijk van uw levensfase, de samenstelling van uw huishouden en andere specifieke wensen en eigenschappen. Zo zijn jonge stellen vaak geïnteresseerd in dekkingen voor kraamzorg, terwijl dat bij 50-plussers geen rol meer speelt. 

Vijf belangrijke keuzes

ZorgMeter

U kunt uw zorgwensen eenvoudig op een rij zetten met onze handige ZorgMeter. Aansluitend kunt u ze vergelijken met uw huidige verzekering.

Download ZorgMeter 2017

Overstappen of advies?

Past uw zorgverzekering niet meer bij uw zorgbehoefte? Stap dan voor 31 december over. Dat is eenvoudiger dan u denkt. Heeft u advies of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met ons, wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.