Begroot uw vakantie met de VakantieBudgetPlanner

De meeste gezinnen stellen voor hun zomervakantie geen budget op en slechts tien procent houdt dagelijks de uitgaven bij. Toch weten vier van de vijf weten na afloop wel wat ze hebben uitgegeven, al is de vakantie voor een kwart van die groep duurder uitg al is de vakantie voor een kwart van die groep duurder uitgevallen dan de bedoeling was.

Duikbril met paspoort op landkaart

Hoe werkt het?

De VakantieBudgetPlanner is een slimme spreadsheet waarin u budgetten kunt toekennen aan bijvoorbeeld overnachtingen, restaurantbezoek en de reis zelf. Omdat we op vakantie vaak wat makkelijker geld uitgeven, is er ook een post 'onvoorzien' in opgenomen. Uit ervaring blijkt dat dit gemiddeld zo'n tien procent van de totale reissom is.

Naast de budgetten kunt u in de VakantieBudgetPlanner uw feitelijke uitgaven noteren. Alle formules zijn al ingevoerd, zodat de kosten meteen worden doorgerekend. Hierdoor ziet u eenvoudig hoe uw werkelijke uitgaven zich tot uw budget verhouden.

Cash overzichtelijker dan pin en creditcard

Uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker binnen hun budget blijven door alles cash te betalen. Een betaling met uw pinpas of creditcard heeft immers niet het effect dat er minder geld in uw portemonnee zit! Voor optimale budgetcontrole kunt u daarom het beste zo weinig mogelijk met passen betalen.

Eigen budget voor kinderen

Wijzer in Geldzaken adviseert om ook uw kinderen een eigen vakantiebudget te geven. Met dat geld kunnen ze bijvoorbeeld af en toe een ijsje of een souvenir kopen. Door ze dat uit hun 'eigen portemonnee' te laten doen, is uw budget beter beheersbaar én leren uw kinderen om ook op vakantie verantwoord om te gaan met geld. Daarnaast kan het een boel gezeur schelen…

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.